Menu
Kezdőlap Kis-Morgó Óvoda

Kis-Morgó Óvoda

Lehetősége van arra, hogy lemondja gyermeke befizetett étkeztetését, tetszőleges időre előre, ha gyermeke valamilyen oknál fogva (betegség, utazás, stb.) nem tud részt venni az óvodai foglalkozáson.

A Kis-Morgó Óvoda 1969-ben épült, 2 csoportos óvodának, amely az itt lakók számának emelkedésével kicsinek bizonyult, így 1980-ban még két, majd 2014-ben megint még egy újabb csoporttal bővült a lészám. Az óvoda jelenleg 6 csoporttal működik. 2016-ban az óvoda épülete felújítva, illetve bővítve lett, hogy az örvendetesen növekvő létszámú kismarosi gyermekek a lehető legjobb és legmegfelelőbb környezetben nevelkedhessenek.

A óvoda épülete a felújításnak és a bővítésnek köszönhetően teljesen megváltozott. Új nyílászárók és vizesblokkok épültek, megújult a teljes fűtési rendszer, az elektromos hálózat és a villámvédelem. Az épület külső hőszigetelést kapott és kívül-belül újrafestették, korszerű, a szigorú szabályoknak megfelelő konyha, és személyzeti helyiségek létesültek, riasztó és tűzjelző, valamint internethálózat épült ki és az akadálymentesítés is megtörtént.

Az intézményben német nemzetiségi oktatás folyik, ennek során a gyermekek megismerednek a magyar mellett, a régi sváb népszokásokkal, kultúrával, és természetesen a német nyelv alapjaival is. Sajátos arculatunk kialakításában meghatározó szerepe van a német nyelv mindennapos használatának. Nemcsak a nyelvi kultúra megőrzését, hanem gyökereink ápolását, a hovatartozás tudatát is megadja.

Célunk a mai rohanó világunkban még fellelhető hagyományok, értékek megmentése s az óvodás gyermekekkel történő megismertetése. Községünk hagyományait beépítjük mindennapjainkba, kihasználva annak közösségteremtő és emberformáló lehetőségeit.

2623 Kismaros
Liget utca 35.
Telefon, fax: 06-27/ 639-150

Dokumentumok

Kapcsolat

Ritzl Erika

Ritzl Erika

Intézmény vezető
Telefon: 06-27-639-150
Kismaros