Menu
Kezdőlap Fortuna SC

Fortuna SC

Az egyesületet Schmidt József alapította 1928-ban. Az 1960-as évek végén egy ideig nem működött, majd az 1970-es évek végén, amikor Kismarost és Verőcét közigazgatásilag egy településsé nyilvánították, Verőcemaros II. néven indult útjára ismét. A két egyesület 1980-ban különvált, ekkor kapta a kismarosi sportkör a Fortuna SC Kismaros nevet az akkori támogató, a Pest-budai Vendéglátó Vállalat Budapesti központja révén, amely a Fortuna utcában állt. A cég azóta megszűnt, ám a név megmaradt. Az egyesület színe a piros-fekete. Jelenleg a megyei másodosztályban szerepel, berkein belül a felnőtt mellett hat utánpótlás csapat (U19, U16, U13, U11, U9 és U7) működik.

Az elért eredmények is egyértelműen jelzik, komoly szakmai munka folyik a Fortuna SC háza táján: bajnok lett 2015-ben az egyesület U21-es csapata, de az U14-esek is sokat fejlődtek. A felnőtt csapat a középmezőnyben végzett. Az U21-es csapat, abban a kiemelt megyei csoportban, ahol 2014-ben még az utolsó helyeken állt, végül nyerni tudott. Ritkán, egy ilyen kis faluban úgy húsz-harminc évente jön össze egy ilyen erős gárda. Ez nagy siker volt Kismaros számára, mind az edzésmunkát, mind a hozzáállást, mind pedig játékot tekintve.

  • 2015-ben bajnok lett a Fortuna SC U21-es labdarúgó csapata a megyei I. osztály kiemelt csoportjában, ahová ősszel jutottak fel.
  • Az U14-es csapat kitartásból adott példát: egyik szezonról a másikra, kemény munkával, 70 góllal tudták csökkenteni a negatív gólkülönbségüket.
  • A gondos, időt és energiát nem kímélő karbantartásnak köszönhetően, a környék egyik legjobb minőségű pályája a Fortunáé.
  • Életre szóló élményekA Fortuna SC pályája 2017-ben, a TAO pályázatnak köszönhetően teljesen megújul.

Labdarúgó mérkőzéseinkre tisztelettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kismaros!

Friss hírek

1% a civileknek 2019-ben is!

KISMAROSÉRT KÖZALAPÍTVÁNY Kérjük támogassa adója 1%-ával a Kismarosért Közalapítványt! Adószáma: 18690259-1- 13 Az alapítvány célja, Kismaros Község fejlődését, fejlesztését elősegíteni, különös tekintettel a falu és az üdülőövezet...

Elkészült a lelátó a focipálya mellett

Kismaroson élénk és eredményes a sportélet, labdarúgóink, sőt a lány labdarúgók is, karatésaink, az evezőseink, úszóink is mind kiváló eredményeket tudhatnak magukénak, és már elindult a kézilabda képzés is a lányoknak, egyszóval tényleg...

Bajnok lett a Fortuna SC

Labdarúgóink ebben a szezonban is kiváló teljesítményt nyújtottak. A Fortuna SC vezetője, Sárkány Gyula elmondta, hogy U16-os és U19-es csapataink is nagyon jó eredménnyel...

Kapcsolat

Sárkány Gyula

Sárkány Gyula

vezető
Kismaros