Művelődési Ház 2023-as táborai

Kerámia tábor
A tábor szakmai vezetői Kiss Ráhel keramikus és Sáfárné Viki szobrász, fazekas volt. A hét alatt kb. 50 kg agyag fogyott el, ami igazán megmutatta a gyermekek lelkesedését. Újdonságként az eddigi évekhez képest, két korcsoportban hirdettük meg ezt a táborunkat. Ebben az évben már a nagyon picik is jelentkezhettek, illetve Kiss Ráhelnek köszönhetően még korongozással is megismerkedhettek a táborozóink. A sok feladat között azért mindig jutott idő egy kis játékra is Nellivel és egy kis meseolvasásra Tamarával. A csapat szerdán még a Sváb Emlékezet Centrum kiállítására is eljutott. Néder Sarolta vezetésével megtekintették az esküvői kiállítást, de a múzeum kerámia és porcelán tárgyairól is sok érdekességet hallhattak. A tábor utolsó napját egy Királyréti kirándulással és a munkákból álló kiállításmegnyitóval zártuk. A kiégetett munkákról Kiss Ráhel tud további felvilágosítást adni.
Bogarász ovis tábor
A már jól ismert táborunk ebben az évben is nagy népszerűségnek örvendett. A kicsik és a picit nagyobbak a reggeli után felkerekedtek és bejárták a környékünket. Hol Duna part, hol a mező- rét, hol az erdő, hol a vidéki baronfiudvar volt az uticél, ahol minden izgő-mozgó élőlény megismerésre került! Érkezett is hozzánk délutánonként cica, kutya, többféle csirke, pulyka is. A finom ebédre fáradtan megérkezett siserehad délután aludni is elment, hogy kipihenten kezdjen hozzá a délutáni programoknak. A tartalmas hetet Kolláth Ágnes óvodapedagógusnak köszönhettük.
Népi ovistábor
Teljesen új kezdeményezés a népi ovistáborunk. A szakmai vezetője ennek is Kolláth Ágnes
óvodapedagógus volt. Ezen a héten agyagoztunk, gyöngyöt fűztünk, nemezeltünk,
körmöcskéztünk, és követ is festettünk, de mindig jutott idő egy kis futkározásra, alvásra, mesére és sok-sok éneklésre is.
Remélem minden kicsi és nagy gyermek élményekkel megtelt szívvel és lélekkel töltötte nálunk ezeket a napokat. Jövőre újból várunk benneteket.
Judo tábor
Sokadik éve várjuk vissza a Speciális Olimpiára készülő judosokat, akik Pesterzsébetről költöznek egy hétre a környékünkre. A Művelődési Ház nagytermében tartják az edzéseinket. A komoly szakmai munkát Juhász József és fia segíti. Méltán lehetünk büszkék rájuk és csapatukra, hiszen évről évre rengeteg érmet szereznek hazánknak!
Köszönet illeti: Krebsz Botond képviselőt a kisvonat jegyekért, Stedra Bence képviselőt a sok finom almáért, a Patak Vendéglőt és a Vác és vidéke Vendéglőt, a szakmai vezetőket, a diáksegítőket, illetve a Művelődési Ház dolgozóit.