Lezárultak az “Aszakkörök”

A Felnőtt esték júniusi alkalmán a Nemzeti Művelődési Intézet pályázatán 2022-ben elnyert aSzakkörörk munkáinak zárókiállítására került sor. A népi kismesterségeket kezdő szinten tanító szakkörök négy témakörben indultak még 2022 novemberében. Az időszakos zárás sem szegte kedvét a szakkörönkénti 5-5 résztvevőnek. Minden héten összegyűltek a szorgos asszonyok és lányok, hogy elsajátítsák az online tananyagot. Munkájukat a művelődési házból Krebszné Gábor Tamara (hímzés) és jómagam, Nagy Andrea (kötés gyönggyel és nemez), külsősként pedig Stób Rita (mézeskalács) segítette. A jó hangulatú foglalkozásokat mentorok segítsége kísérte, akik online és személyes jelenlétükkel is gazdagították a tudásunkat. A 20 alkalmas foglalkozásokon elsajátított technikát amikor idejük engedte otthon is folytatták a résztvevőink. Gyönyörű alkotások születtek minden témakörben, amiket még július 17-ig a művelődési ház Kistermében megtekinthetnek az érdeklődők.

Köszönjük a kitartást és a gyönyörű munkákat:

Hímzők: Fűkéné Menczer Kornélia, Greff-Teremi Réka, Heincz Bettina, Kolláth Ágnes, Kulcsár Ilona

Gyöngykötő: Lángfy Beáta, Tóthné Kovács Krisztina, Völgyessy Szomor Fanni, Zeleiné Orosz Borbála

Mézeskalács: Menczer Sándorné, Stedra Istvánné, Szabó Istvánné, Stób Rita

Nemez: Czinege Valéria, Farkas Kálmánné, Kiss Ráhel, Pozsega Kinga, Tóth Emese

Illetve a mentorok segítségét: Dobinszki Csillának (nemez), Dr. Nemesházi Valériának (gyöngykötés), Eperjesiné Paranai Mónikának (hímzés) és Schlammerné Milner Angéla (mézeskalács).

A kiállítás után Végvári Györgyi előadására került sor, aki erre az estére különleges történetekkel készült, amiket régi dokumentumokkal és képekkel szemléltetett. Sok érdekességet hallhatott Kismarosról, aki erre az estére ellátogatott hozzánk. Az előadás címe: Ami a könyvekből kimaradt.