Tájékoztatás a súlykorlátozásról

Tisztelt Kismarosiak!

A Képviselő-testület a 2023. február 13-i ülésén elfogadta a Kismaros község közigazgatási területén súlykorlátozással terhelt helyi közutakra történő behajtás rendjéről szóló új rendeletét, amelynek értelmében azokba az utcákba, illetve abba a zónába, ahol közúti jelzőtábla súlykorlátozással érintett útszakaszt jelöl, csak behajtási engedéllyel lehet a – jellemzően – 3.5 tonnánál nehezebb gépjárművekkel behajtani. A súlykorlátozó táblák már több helyen jelen vannak a faluban, azonban hamarosan megérkeznek alájuk a „Kivéve engedéllyel” feliratú kiegészítő táblák is.

Önkormányzatunk több környékbeli, jellemzően építőipari áru értékesítésével, és fuvarozással foglalkozó társaságot kiértesített az engedély beszerzésének szükségességéről. Az engedély meglétét mind a rendőrség, mind a közterület-felügyelet ellenőrzi és a fokozatosság elvének figyelembevételével először csak figyelmeztetik a szabálytalanul behajtókat.

Az engedély kiadása ingyenes és rendszámhoz kötötten határozatlan időre is megkérhető.

A kérelem letölthető a www.kismaros.hu oldalon és e-papír felületen elküldhető ügyfélkapuval, vagy személyesen is lehetséges a Közös Önkormányzati Hivatalban kitölteni és leadni a kérelmet.

Együttműködésüket köszönve:

Schottner Norbert

jegyző