Beszámoló a kismarosi Kultúrházak éjjel-nappal programról

2022-ben először csatlakozott a kismarosi Művelődési Ház az országosan is népszerű Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű programsorozathoz.
A színes kínálatban gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak is volt lehetőségük a kikapcsolódásra.

A rendezvény pénteken 17 órakor kezdődött Stób Rita fotókiállításával, majd Görög Ibolya protokollszakértő előadását hallgathatták meg az érdeklődők.
20 órától indulhattak a csapatok az elemlámpás faluismereti kvíz keretében Kismaros kincseit felfedezni, s mindeközben a szabadulószobákból igyekeztek kijutni a bátor jelentkezők.
21 órától társasjátékozhattak és színezhettek is az arra vágyók a művház kistermében.
A nap, vagyis inkább az éjszaka, éjfél után egy órával ért véget, addigra mindenki sikeresen teljesítette a késő esti kihívásokat.

Az esemény szombat reggel 9 órakor folytatódott tovább, amikor a nagyok kipróbálhattak néhányat a házban rendszeresen tartott felnőtt edzéseinkből, miközben a gyerekek mozizhattak.
10 órakor drámajáték indult kisgyermekes családok részére, Géczi Zoltán színművész vezetésével.
13 óra után bolhapiac volt terítéken, nem volt olyan dolog, amit ne lehetett volna megtalálni a kínálatban. Zene, napsütés, bolhák, semmi nem hiányzott a jó hangulathoz.
16 órakor az ’Aszakkör’ hímzős tagjainak a műveiből nyílt kiállítás, amit két héten keresztül lehet megtekinteni a művelődési ház kistermében.
17 órakor a pénteki kvízes séta eredményének kihirdetése volt porondon. A harmadik helyezett csapat a Citromail Gang lett, ők egy 20.000 forintos Patak Vendéglős utalvánnyal lettek gazdagabbak. A második helyezést az SP csapata nyerte el, ami egy 30.000 forintos LIDL utalvány volt. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig a Csicskák léphettek fel, akik 40.000 forint értékben kaptak szintén LIDL utalványt. A nap legmeghatóbb pillanata pedig ekkor következett: a nyertes család felajánlotta a nyereményét a kismarosi szociális bizottság számára, akik rászorulók közt fogják szétosztani az összeget.
18 órától a Subidubee próbahely zenekarai adtak koncertet, majd a teljes esemény lezárásaként az Aznap Projekt lépett fel, s vasárnap éjjel egy órakor, két nap nyüzsgés után, elcsendesedett a ház.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, aki támogatott, aki segített, vagy bármilyen formában részt vett abban, hogy az első Kultúrházak Éjjel-Nappal program jól sikerüljön Kismaroson!