Élménybeszámoló a nyári táborokról és őszi beharangozó PROGRAMAJÁNLÓ

Élménybeszámoló a nyári táborokról és őszi beharangozó PROGRAMAJÁNLÓ
2022 nyarán is táborozóktól volt hangos a Művelődési Ház és környéke. Nyár elején a kicsiké volt a főszerep, hiszen akkor zárt be az óvoda. A balett és a bogarászó ovis táboraink 4 éves kortól várták a tánc és a természet iránt érdeklődő ovis és alsós gyerekeket. Fényecske néptánccsoportunk tagjait is táborozni hívtuk ebben az évben. Az összeszokott csapathoz külsős néptánc iránt érdeklődők is csatlakozhattak. Egy konferencián létrejött szakmai kapcsolat révén még Fótra is eljutott a csoportunk, ahol az újonnan nyíló szabadidő és kalandparkban egy nagyszerű napot töltöttünk el. Köszönet a Fóti Önkormányzat képviselőjének, aki sporteszközökkel is hozzájárult a nap sikeréhez. Már második alkalommal készültek nálunk a Pestszentlőrinci SE speciális judosai. A nagytermünk egész napra küzdőtérré vált. A sort a népszerű Kerámia táborunk zárta. Az egész heti lázas munkát, amelyről egy közös dal is született, egy nagyszerű kiállítással fejeztük be. Pénteken még egy Királyréti kirándulásra is volt idő.
Az élelmezésünkről a Patak Vendéglő, a Rebella Pékség, a Stedra Kisbolt és Zöldséges a Fóti Casa Pizzéria gondoskodott. Segítőink voltak még: Charlott és Ákos. Táborozóink anyagi gondjait enyhítette a Kismarosért Közalapítvány, a Királyréti Erdei Kisvasút illetve a Csoóri Sándor Alap.
Köszönöm szépen a táborvezetők és a művelődési Ház összes dolgozójának a közreműködését, akik nem csak áldozatos munkával, hanem személyre szabott figyelemmel kísértek minden egyes táborozót. Remélhetőleg nem csak sok-sok tudással, hanem lelkileg is feltöltődve készülhetnek az új tanévre.
Ha nem volt elég a nyári élményekből, akkor figyelmetekbe ajánljuk, hogy ősszel színes családi programokkal tér vissza a Művelődési Ház. Szeptember 23-24-én első alkalommal kapcsolódunk a Kultúrházak Éjjel Nappal című programsorozathoz. Intézményünk 2 napon át várja a kismarosi és környékbeli családokat, baráti társaságokat. Az esemény pénteken délután Stób Rita fotókiállításával nyit, majd ezt követi Görög Ibolya: Hétköznap nyavalyáink című előadása. Éjjel sem áll meg az élet a épületben és a faluban sem, mert éjszakai szabaduló szobával és elemlámpás faluismereti vetélkedővel várjuk a családokat vagy a 4-5 fős csapatokat. Az épületben hajnalig tartó felnőtt színező estet és társasjáték partit szervezünk. Szombaton a sporté a főszerep, „Mozdulj meg Kismaros” felhívással. Reggeltől –délutánig lehetőséget kínálunk a felnőtteknek, hogy kipróbálják a Művelődési Házban működő sportfoglalkozásokat. Amíg a nagyok mozognak, addig a kicsiket mozizás várja.
A programsorozatot szombat este eredményhirdetés zárja, ahol a pénteki családos faluismereti vetélkedő résztvevőit értékes nyereményekkel jutalmazzuk. A jó hangulatról a Subidubee próbahely zenészei gondoskodnak egy kis éjszakai örömzenéléssel. További részletek hamarosan!