Ágdarálás 2022 tavaszán

komposztálás elősegítése, és a zöldhulladék elégetésének visszaszorítása érdekében, a szolgáltatás elindulása óta hetedik alkalommal, 2022 tavaszán is az önkormányzat ingyenes ágdarálást biztosít a kismarosi ingatlan-tulajdonosoknak a külterületi utak kiépítésére szóló pályázat keretében vásárolt nagy teljesítményű ágdarálóval. Ingatlanonként maximum 2 m3, legfeljebb 10 cm átmérőjű, 1,5 méternél rövidebbre vágott faág darálása igényelhető alkalmanként. Egy ingatlan elé csak egy ingatlan darálni valóját lehet kihelyezni, több ingatlan darálni valója nem vonható össze egy helyszínre.

Az ágakat az ingatlan elé, az út mellé kell kihelyezni a szolgáltatási időpontokat megelőző hétvégétől kezdődően a szolgáltatás napjának reggelén 7:00 óráig. A darálékot szintén az ingatlan előtt, helyben deponálja a daráló, ennek kezeléséről, felhasználásáról a tulajdonos köteles gondoskodni, a darálást követő vasárnap 19:00 óráig. Cél, hogy a darálásra szánt kerti nyesedék, valamint a darált anyag minél rövidebb ideig legyen közterületen, megelőzve az idegen helyről származó szerves anyag engedély nélküli – illegális – elhelyezését. A darálást a munkatársak a meghirdetett héten, folyamatosan végzik.

Fontos, hogy az ágakat rendezetten előkészítve helyezzük ki, hogy a darálást végző kollégák a lehető leggyorsabban végezzenek a feladattal. Ha nem fordítunk erre gondot, vagy a 2 m3-t meghaladó mennyiséget, vagy a 10 cm átmérőt meghaladó vastagságú ágakat helyezünk ki, akkor a szolgáltatás folyamatosságában fennakadás és késés következik be, amellyel a többi kismarosi ellátását nehezítjük! Kérjük ügyeljenek rá, hogy se drót, se bármilyen más fém alkatrész ne keveredjen az ágak közé, mert az tönkre teszi a darálót!

A DARÁLÁS MENETRENDJE ÁPRILIS ÉS MÁJUS HÓNAPOKBAN

Április 19-én kezdődő héten a Kossuth Lajos utca (a rét felőli földúton is lehetőség van a kihelyezésre), Dózsa György út, Köztársaság tér, Duna utca, Rév utca, Széchenyi utca, Szabadság utca, Asztalos János utca, Gát utca, illetve a Kárász, Sügér, Dévér, Kecsege, Keszeg és Csuka utcák.

Április 25-én kezdődő héten a következő utcákban lesz ágdarálás: Ady Endre utca, Vörösmarty Mihály utca, Erdei Ferenc utca, Móricz Zsigmond utca, Monostor utca, Szuttai dűlő, Kiskert utca, Arany János utca.

Május 2-án kezdődő héten az alábbi utcákban lesz darálás: Harangvirág utca (a hídig), Őz-, Mókus-, Pele-, Csalogány utcák aszfaltozott szakasza, Nyúl utca, Medve utca, Farkas utca, Napraforgó utca, Kukorica utca, Csend utca, Bükköny, Árpa és Rozs utcák, valamint a Szokolyai út és a Patak utca.

Május 9-én kezdődő héten a következő utcákban lesz ágdarálás: Zrínyi utca, Liliom utca, Liget utca, Tábor utca, Rózsa utca, Névtelen utca, Hegyalja utca.

Május 16-án kezdődő héten az alábbi utcákban lesz ágdarálás: Öregszőlő út, Óhegyi út, Eper utca, Vasút feletti dűlő, Jánoshegyi út, Irtás dűlő.

Május 23-án kezdődő héten a következő utcákban lesz ágdarálás: Gálhegyi út, Héja utca, Harkály utca, Kánya utca, Sólyom utca, Sárgarigó utca, Cinke utca, Vörösbegy utca, Gyöngyvirág utca.

A járattervben nem szereplő közterületek ingatlantulajdonosai 2022. május 9-ig küldhetik meg igényüket az agdaralas@kismaros.hu e-mail címre, illetve a 06-20-360-1827-es telefonszámon, 9-15 óráig munkanapokon. A járattervben nem szereplő közterületek esetében az igényelt darálást előzetes egyeztetést követően teljesítik a munkatársak. Valamennyi igényt befogad az önkormányzat, minden kismarosi ingatlanra biztosítani szeretnénk a darálást.

Kismaros Község Önkormányzata