Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk!

Várjuk a Kismaros lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgárok jelentkezését a Kismaros szavazatszámláló bizottságba.

Tisztelt Kismarosi Lakosok/Választópolgárok!

Dr. Áder János köztársasági elnök 2022. április 3-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők választását és az országos népszavazást. A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.

Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, a szavazatszámláló bizottsági tagok mandátuma nem hosszabbodik meg automatikusan. A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait és a póttagjait Kismaros Község Képviselő-testülete választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek.

Amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottság munkájában, kérem, jelentkezzen a szavazatszámláló bizottságba! A szavazatszámláló bizottságnak az a Kismaroson lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben.

Az SZSZB a szavazás napján a szavazóhelyiség megnyitásától a választási iratoknak a választási irodához történő beszállításáig és ellenőrzéséig biztosítja a feladatok végrehajtását, ezért az SZSZB tagok munkája egész napos, körülbelül 5.30-tól másnap hajnalig tart. Ehhez elengedhetetlen feltétel a nagy munkabírás, a terhelhetőség és a
monotonitás tűrése.

Szavazatszámláló bizottsági tagnak nyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatalban (Kismaros, Kossuth Lajos út 2.) vagy letölthető Kismaros község honlapján. A kitöltött nyilatkozatot kérjük, 2022. február 14. 14.00 óráig küldje el a jegyzo@kismaros.hu e-mail-címre vagy juttassa el Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal titkárságára (Kismaros, Kossuth Lajos út 22.).

A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért bruttó 50 000.-Ft tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

Kérem, jelentkezésükkel segítsék kerületünkben a választások sikeres lebonyolítását!

Dr. Timer-Bárkányi Beáta
HVI vezető

Adatkezelesi-tajekoztato_valasztasi-bizottsagi-tagok

Nyilatkozat és adatlap_szszb_tag