Ágdarálás 2021 tavaszán

komposztálás elősegítése, és a zöldhulladék elégetésének visszaszorítása érdekében, a szolgáltatás elindulása óta ötödik alkalommal, 2021 tavaszán is az önkormányzat ingyenes ágdarálást biztosít a kismarosi ingatlan-tulajdonosoknak a külterületi utak kiépítésére szóló pályázat keretében vásárolt nagy teljesítményű ágdarálóval. Ingatlanonként maximum 2 m3, legfeljebb 10 cm átmérőjű, 1,5 méternél rövidebbre vágott faág darálása igényelhető alkalmanként.

Az ágakat az ingatlan elé, az út mellé kell kihelyezni a szolgáltatási időpontokat megelőző hétvégétől kezdődően a szolgáltatás napjának reggelén 7:00 óráig. A darálékot szintén az ingatlan előtt, helyben deponálja a daráló, ennek kezeléséről, felhasználásáról a tulajdonos köteles gondoskodni, a darálást követő vasárnap 19:00 óráig. Cél, hogy a darálásra szánt kerti nyesedék, valamint a darált anyag minél rövidebb ideig legyen közterületen, megelőzve az idegen helyről származó szerves anyag engedély nélküli – illegális – elhelyezését. A darálást a munkatársak a meghirdetett héten, folyamatosan végzik.

Fontos, hogy az ágakat rendezetten előkészítve helyezzük ki, hogy a darálást végző kollégák a lehető leggyorsabban végezzenek a feladattal. Ha nem fordítunk erre gondot, vagy a 2 m3-t meghaladó mennyiséget, vagy a 10 cm átmérőt meghaladó vastagságú ágakat helyezünk ki, akkor a szolgáltatás folyamatosságában fennakadás és késés következik be, amellyel a többi kismarosi ellátását nehezítjük!

A DARÁLÁS MENETRENDJE ÁPRILIS ÉS MÁJUS HÓNAPOKBAN

Április 12-én kezdődő héten a Kossuth Lajos utca (a rét felőli földúton is lehetőség van a kihelyezésre), Dózsa György út, Köztársaság tér, Duna utca, Rév utca, Széchenyi utca, Szabadság utca, Asztalos János utca, Gát utca, illetve a Kárász, Sügér, Dévér, Kecsege, Keszeg és Csuka utcák.

Április 19-én kezdődő héten a következő utcákban lesz ágdarálás: Ady Endre utca, Vörösmarty Mihály utca, Erdei Ferenc utca, Móricz Zsigmond utca, Monostor utca, Szuttai dűlő, Kiskert utca, Arany János utca.

Április 26-án kezdődő héten az alábbi utcákban lesz darálás: Harangvirág utca (a hídig), Őz-, Mókus-, Pele-, Csalogány utcák aszfaltozott szakasza, Napraforgó utca, Kukorica utca, Csend utca, Bükköny, Árpa és Rozs utcák, valamint a Szokolyai út és a Patak utca.

Május 3-án kezdődő héten a következő utcákban végzi a munkát az önkormányzat:  Zrínyi utca, Liliom utca, Liget utca, Tábor utca, Rózsa utca, Névtelen utca, Hegyalja utca.

Május 10-én kezdődő héten az alábbi utcákban lesz ágdarálás: Öregszőlő út, Óhegyi út, Eper utca, Vasút feletti dűlő, Jánoshegyi út.

Május 17-én kezdődő héten a következő utcákban lesz ágdarálás: Gálhegyi út, Héja utca, Harkály utca, Kánya utca, Sólyom utca, Sárgarigó utca, Cinke utca, Vörösbegy utca, Gyöngyvirág utca.

A járattervben nem szereplő közterületek ingatlantulajdonosai 2021. május 17-ig küldhetik meg igényüket az agdaralas@kismaros.hu e-mail címre, illetve a 06-20-360-1827-es telefonszámon, 9-15 óráig munkanapokon. A járattervben nem szereplő közterületek esetében az igényelt darálást előzetes egyeztetést követően teljesítik a munkatársak. Valamennyi igényt befogad az önkormányzat, minden kismarosi ingatlanra biztosítani szeretnénk a darálást.

Kismaros Község Önkormányzata