Forgalomra veszélyes kátyú a Szokolyai úton

A Szokolyai úton, a felüljáró alatt forgalomra veszélyes kátyú alakult ki. Neubauer Rudolf polgármester és Huszák János műszaki munkatárs az alábbi levelet küldték el a Magyar Közút részére.

Tóth Attila
Mérnökségvezető
Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóság, Váci mérnökség
Ügyiratszám: KIM/360/2021
Tárgy: Forgalomra veszélyes kátyú javítási kérelme Kismaroson

Tisztelt Mérnökségvezető Úr!

Kismaros Község Önkormányzatának műszaki csoportja 2021. február 5-én helyszíni bejáráson rögzítette, hogy a 12103 jelű út 0+ 100 kmsz. környezetében – a vasút alatti aluljáró – térségében a forgalomra veszélyes kátyú alakult ki.

A kátyú nagysága és az aluljáró viszonylag szűk keresztmetszete indokolja, hogy a burkolathiba javítását mielőbb, soron kívül végezzék el, különös tekintettel az időjárási körülményekre. A járda melletti korlát borítása ellenére is jelentős mennyiségű csapadék kerül a járdára, ami egy fagyos időjárás esetén a gyalogosok testi épségét is veszélyezteti.

Tapasztalatunk szerint az elmúlt napokban végeztek ideiglenes – hideg aszfaltos – kátyúzási munkákat a Szokolyai úton, azonban ez a helyszín valami miatt kimaradt a munkákból.

Látható az aszfalt anyag kiverődése, ezért a javítási munkánál, kérem, figyeljenek oda a bekerülő anyag kellő alápermetezésére, illetve tömörítésére, hogy ezzel is a végleges javításig megfelelő állapotban maradhasson a burkolat.

A tárgyi ügyben tett mielőbbi, soron kívüli intézkedését, segítségét köszönöm!

Kismaros, 2021. február 8.

Tisztelettel:

Neubauer Rudolf