Nyit a kismarosi óvoda és a bölcsőde is

A Szent Anna Katolikus Családi Bölcsőde Hálózat bölcsődéi május 6-a óta látják el gondozási feladataikat – itt Kismaroson is. A hálózat vezetője Fojta Józsefné azt írta, hogy fokozatosan és a szülői igények alapján jelenleg négy kisgyermek napközbeni ellátásáról gondoskodnak. Hétfőtől tovább emelkedik a létszám. Folyamatosan történik a kisgyermekek visszaszoktatása, melyet közösen a Szülővel, az egészségügyi szabályokat követve tesszük. A nyitvatartás nem változott, reggel hét és délután öt között várja a gyerekeket a bölcsi. Az intézményvezető kiemelte, hogy a biztonsági előírások betartásával várják és gondozzák a rájuk bízott kicsiket.

A Kis Morgó óvodában egyelőre nem ugrott nagyot a létszám, de amíg a kicsikre várnak folyamatosan fejlesztenek az intézményben. Korábban új játékokat helyeztek el az udvaron, most pedig növényágyások létesültek – éppen annyi, hogy minden csoportnak jusson saját.

Az iskola nem nyit ki az óvodához hasonlóan. Marad a tanév végéig a digitális munkarend. Továbbra is lehet kérni ügyeletet a szülőknek. Elég egy e-mailt írni az ügyelet kéréséhez a titkarsag@vilcsek.hu címre. Nyúli Edina igazgatónő a Kikiáltónak kiemelte, hogy azt kérik a szülőktől, hogy ügyeleti igényüket legalább egy munkanappal hamarabb jelezzék, mint ahogy jönne a gyerek. Étkezést az ügyelet alatt is lehet igényelni, az iskolába járáskor megszokottak szerint. Pünkösd után felzárkóztató foglalkozásokat lehet szervezni az új rendelet szerint, ennek kidolgozása még folyamatban van. Egyeztetnek a többi iskolával, tankerülettel az egységes megvalósítás miatt. Az iskolában is nő az ügyeletben lévők száma.