Közterület-felügyelői tájékoztatás

Egy, feltehetően félreértésből adódó (fel sem tételezem, hogy szándékos jogsértés) anomáliára szeretném felhívni a figyelmet, a Börzsönyliget Rozmaring téren található hulladékszállítási gyűjtőponton lévő 1/1 m3 űrtartalmú konténerek és azok környezetének használata tekintetében.

Az edényeket a Zöld Híd kft, azon kismarosiak (állandó lakosok és üdülő tulajdonosok) számára helyezte ki a közterületre, akik olyan helyen laknak, ahová a hulladékszállító cég járművei nem jutnak el. Használatuk elsősorban a Rozmaring tér feletti területen élők, vagy ingatlannal rendelkezők részére jogszerű, hiszen odáig az ingatlanok elé kihelyezett műanyag kukákban és szabvány zsákokban lévő hulladékot célgépekkel szállítja el hétfőnként a Zöld Híd kft, szerződésben rögzített mennyiségben (1 kuka, vagy 1 zsák / hét).

Már az is szabálytalan, ha ezekből, a rendszeres szállításba bevont ingatlanokból kerül ki plusz mennyiségű szemét a Rozmaring térre. Jogszerűtlen az is, ha nem szabványzsákban (a Zöld Híd logójával fel címkézett) érkezik a hulladék a konténerekhez. Elfogadhatatlan az, ha építési törmelék, veszélyes hulladék kerül elhelyezésre a gyűjtőponton, továbbá az is, ha lomtalanításra használják a gyűjtőpontot.

Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét, hogy az önkormányzat kamerákkal figyeli a területet néhány hete. (Ezt a hulladékgyűjtő konténeren és az ott található villanyoszlopon elhelyezett hirdetményben közöltük.) És folyamatosan gyűlnek az illegális hulladék lerakók gépjárműveinek rendszámai, melyek beazonosítását követően, bírságra számíthatnak az érintettek.

Konecsni Miklós közterület-felügyelő