Minden háztartásban lesz maszk

Lőcsey László jóvoltából körülbelül 250, a maszkothordoktehátvagyok csoport révén további száz maszk került már kiosztásra Kismaroson. A következő nagyjából tíz napban szándékaink szerint minden egyes házhoz eljut a kismarosi önkéntesek maszkja – közölte a Kikiáltóval maszkothordoktehatvagyok csoport. A postára és Stedra Sándor boltjába szállítottak a héten, nemcsak az alkalmazottak, hanem a maszk nélkül érkezőknek is jutott. A mai naptól a kismarosi háztartásokba juttatnak el mosható házi-maszkokat az önkéntesek.

A kismarosi háziorvos, Dr. Székely Zsuzsanna úgy látja jónak, ha legalább egy mosható védőeszköz minden háztartásba bekerül, ezért az önkéntesek vállalták, hogy szisztematikusan ellátják a házakat. A faluban körülbelül 700 család él, a jelenlegi tempó mellett a következő öt-tíz napban minden háztartásban lesz legalább egy maszk.

Lőcsey Lászlóék az Asztalos János, a Duna, és a Rév utcákat látták el, a maszkothordoktehátvagyok csoport a fenti két közellátást végző helyeken kívül az újtelepen járnak körbe elsőként és a doktornő tanácsaival ellátott szórólappal együtt osztják ki a maszkokat. A szórólapokat az önkormányzat készíttette.

Jól sikerült az önkormányzat udvarán a mai akció is, nem jöttek ugyan sokan, de mindenki, fontos indokkal tudott maszkokhoz jutni. Itt olyanokat célzott meg az önkéntes csapat, akik nem tehetik meg azt, hogy otthon maradjanak idősebb rokon ellátását végzik, vagy tömegközlekedéssel járnak Budapestre dolgozni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a maszk önmagában nem elégséges védelem! Az eszközt minden használat után szükséges fertőtleníteni, és emellett, elengedhetetlen a gyakori kézmosás és legalább két méter távolság megtartása! Olvassa el mindenki figyelmesen Dr. Székely Zsuzsanna háziorvos ajánlását.

Figyelemre méltó, hogy a faluban szinte alig van olyan személy, aki maszk nélkül közlekedne. A településen élők legtöbbje fegyelmezett. Ezzel a fertőzés veszélye jelentős mértékben csökkenthető.