Rendhagyó autóverseny zajlott Kismaroson

Különleges izgalmakban lehetett része annak a viszonylag csekély számú gyereknek, aki a szeptember 13-i Anki Overdrive mini autóversenyen telefont ragadott, hogy apró járművét győzelemre vezesse.

A tetszőlegesen variálható és bővíthető pálya egyszerű műanyag lapokból áll, amelyeket apró mágnesek kapcsolnak össze.

A különböző kvalitásokkal  rendelkező  autók (az egyik gyorsabb, de kisebb a tűzereje, míg a másik nagyobb, nehézkesebb, de a páncélzata kőkemény, stb.) akkumulátorait néhány perc alatt fel lehet tölteni és már kezdődhetnek is a szélsebes összecsapások.

Az irányítás okostelefonok segítségével történik, de ehhez az Anki Overdrive elnevezésű ingyenes appot szükséges azokra telepíteni a Play Áruházból. A telefonok ezután a bluetooth által veszik fel a kapcsolatot a járgányokkal, melyeket egymás, vagy a “gép” ellen küldhetünk csatába.

A négysávos pályán a kanyarokat automatikusan veszik az autók, nekünk csak a sebességet és a sávváltást kell szabályoznunk (utóbbit a teló kormányként való mozgatásával érhetjük el), illetve lövöldözhetünk is, ha éppen olyan típusú versenyt választottunk előzőleg. Ilyenkor a cél az, hogy ellenfelünk verdáját minél többször eltaláljuk, míg az “végleg” meg nem áll. Természetesen van lehetőség sima gyorsulásos küzdelemre is.

Érdemes a hangot bluetooth hangszóró segítségével felerősíteni, mert jelentősen növeli a játékélményt!

Mindent összevetve, remek péntek délutáni szórakozást nyújtott ez az egyszerű, de jól kitalált játék, amely remekül ötvözi a mai technikai lehetőségeket a hagyományokkal.

Reméljük, legközelebb többen leszünk! ?