Több mint 300 milliós fejlesztésről írt alá Neubauer Rudolf polgármester

A Pénzügyminisztérium támogatásából a következő önkormányzati ciklusban teljesen megújul a bölcsőde épülete. A fejlesztésnek köszönhetően 326 milliós beruházással 42 főre emelkedik a férőhelyek száma.

Neubauer Rudolf polgármester a Kismarosi Kikiáltónak azt mondta, hogy aláírta és így hivatalossá vált a bölcsőde fejlesztési pályázat eredménye. A benyújtott pályázat keretében egy új, nagyobb, 42 gyermek ellátására alkalmas önkormányzati tulajdonú bölcsőde megépítésére kapott Kismaros 326.487.497 forintot. A fejlesztési költségeket 95%-ban támogatja a pályázat, így az 5%-os önrésszel együtt, az intézmény létrehozására több mint 343 millió forint áll rendelkezésre.

2017 márciusától két csoporttal, összesen 14 gyermekkel indult el Kismaroson a bölcsődei ellátás a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálatával együttműködve. A családok megbecsülése jegyében az önkormányzat átvállalta az ellátás költségeit a szülőktől. A bölcsődéhez az önkormányzat 2015-ben vásárolt ingatlant a Liget utcában. Az épület korábbi megvásárlása jó ötletnek bizonyult, hiszen így Kismaros a kormány által szabott határidő előtt egy év kilenc hónappal teljesítette a bölcsődei ellátás biztosításáról szóló jogszabályban előírtakat, és a pályázaton is eltudott indulni.

A most elnyert pályázati fejlesztésnek köszönhetően háromszorosára, 42 főre emelkedhet a férőhelyek száma a kismarosi bölcsődében.