Úgy örültek kéziseink, mint karácsonykor

Jelenleg már 21 (!) lány játszik a DKA (Dunakanyar Kézilabda Akadémia) Kismaros kézilabda csapatában, közülük ketten hamarosan átigazolnak a DKA Vácba. Ennek oka, hogy ők 2008-as születésűek, így másik versenykiírásban fognak szerepelni.

Így tehát biztosan 19 igazolt, az edzéseken rendszeresen részt vevő játékosra számíthat Nyári József edző, aki elmondta, a toborzás tovább folytatódik, és minden bizonnyal újabb tagokkal bővül a keret.

A tréner a szeptember 12-i edzésre meglepetésekkel érkezett a kismarosi sportcsarnokba: a lányok melegítőket és labdákat kaptak a Dunakanyar Kézilabda Akadémia jóvoltából. Egy jelenlévő szülő szerint a gyerekek “úgy örültek, mint karácsonykor!”

Fotók: Balogh Nóra

A Dunakanyar Kézilabda Akadémia kismarosi tagozata két évvel ezelőtt jött létre szülői kezdeményezésre, melyet Kismaros Község Önkormányzata teljes mellszélességgel támogatott, így azóta községünkben lányok számára is adott a lehetőség a kulturált és hivatalos csapatsportra, kiváló szakmai munka keretében.

Tény az is, hogy a játékoskeret az induláshoz képest mára megháromszorozódott, sőt, már a környékbeli településekről is jelentkeztek lányok a kismarosi kézilabdacsapatba.

Köszönjük Nyári József edző nagyszerű munkáját és sok sikert kívánunk a csapatnak!

Hajrá, DKA Kismaros!