Fortuna SC-Kismaros – szezonzáró beszédek

Sárkány Gyula, elnök:

„Néhány éve, amikor Csillag Jancsival locsolgattuk a pályát gyakorlatilag a megszűnés küszöbén, még nem gondoltuk volna, hogy egyesületünk a környék legjobban működő és legjobban felszerelt klubjává növi ki magát, ezért mindenkinek szeretném megköszönni, amit a saját területén hozzátett. Szeretném megköszönni Neubauer Rudolf polgármester úrnak, a szponzoroknak, az edzőknek és a szülőknek a segítséget. Név szerint Korbély Attilának, aki rövid időn belül a Bozsikosoknál a duplájára emelte a résztvevő játékosok létszámát, Tóth Janinak, aki tavaly bajnoki címhez vezette az U16-os csapatot, most pedig az U17-tel harmadikok lettek, szeretném megköszönni Zsemberi Larionnak, aki nélkül ez az egész nem jött volna létre, aki rengeteget tesz ezért az egészért, valamint Verebes Gergőnek, aki messze a felnőttek edzésein túl bekapcsolódott az egyesület életébe, rengeteget köszönhetünk neki is.

Az eredményeink önmagukért beszélnek. A felnőtt csapat rég végzett ilyen előkelő helyen, ötödikek lettünk, az ifi zsinórban a hatodik évben lett érmes, a megye I-et megnyertük a 2014-15-ös bajnokságban és azóta másodikok vagy harmadikok vagyunk, a serdülőink a tavalyi bajnoki cím után most, egy sokkal erősebb mezőnyben harmadik lett, a bozsikosaink létszámban messze megvannak és eredményesek, bár náluk egyelőre az a lényeg, hogy megszeressék a focit.

Persze mindenen lehet javítani, de én azt gondolom, hogy – egy klasszikust idézve – „van mire szerénynek lennünk” ebben az évben.”

Zsemberi Larion:

„Köszönöm elnök úr a méltató szavakat, de mint az egyesület kulcsfiguráját, téged illet minden elismerés és köszönjük, hogy együtt dolgozhatunk. Megerősíteném még egyszer: az U17-es csapat bronzérmes lett nagyon jó teljesítménnyel, az U19-es csapat pedig ezüstérmes, remekül játszottatok, ügyesek voltatok. Arra gondoltunk, hogy csapatonként és korosztályonként díjazzuk a gólkirályokat, illetve lesz majd egy-két különdíjunk is. Hirtelen a legjobb teljesítményt nyújtó kapus kupája akadt a kezembe, ezt nem is teszem messzire… ? Domit kérném meg, hogy jöjjön ki és vegye át a megérdemelt elismerését.

Megkérném az U17-es csapat gólkirályát, Gál Dánielt, hogy fáradjon ki és vegye át a kupát, ő tíz gólt lőtt a bajnokságban. Ha Balázs Máté kiosztotta az érmeket, akkor visszafáradhat, mert ő az U19-es csapat gólkirálya 25 rúgott góllal. Ezúton is gratulálok. A felnőtt csapat házi gólkirálya – nem volt nagy tolongás, az az igazság – 20 rúgott góllal Huber Tamás, gratulálok neki.

Itt van egy nagyon érdekes trófea, ami miatt el kellett vállalnom ezt a díjátadót, ugyanis összeférhetetlenség mutatkozik. ? A legtöbb mérkőzésen pályára lépő játékos díját adjuk át. 53 mérkőzésen lépett pályára, ami, azt gondolom, kellő megterhelést jelent és minden csapatban rúgott gólt, ami még nagyszerűbb teljesítmény: Sárkány Milánt díjazzuk. Némi bundagyanú ugyan felmerül, de a számok önmagukért beszélnek. ?

Az U14-es csapat házi gólkirálya Bene Huba lett, ő sajnos nem tud most jelen lenni, illetve Mester Botondot szavaztuk meg a Bozsik torna legjobb játékosának, gratulálok neki is.

Mindenkinek felhőtlen szórakozást, jó beszélgetéseket kívánok, a talpalávalót igyekszünk biztosítani. Ha bármilyen kérdés felmerül, forduljatok hozzánk bizalommal. Egy dolog kimaradt a történetből, mégpedig a támogatóinknak megköszönni az egész éves együttműködési lehetőséget. Nem szeretnék név szerint kiemelni senkit, mindenki tudja, kikről van szó. Szeretném megköszönni az önkormányzat hathatós támogatását is, amely nélkül nem jöhetett volna létre az előző években és ebben az évben sem az, ami itt, Kismaroson zajlik. Én azt gondolom, hogy megfelelő eredménnyel zártuk a szezont, még egyszer mindenkinek köszönöm, jó nyaralást, jó pihenést kívánok!”

Kismaros, 2019. június 8.