Házhoz jön az ágdaráló

Az önkormányzat új, ingyenes szolgáltatást indít a településen

A komposztálás elősegítése, és a zöldhulladék elégetésének visszaszorítása érdekében az önkormányzat ingyenes ágdarálást biztosít a kismarosi ingatlan-tulajdonosoknak a külterületi utak kiépítésére szóló pályázat keretében vásárolt nagy teljesítményű ágdarálóval. Ingatlanonként maximum 2 m3, legfeljebb 10 cm átmérőjű, 1,5 méternél rövidebbre vágott faág darálása igényelhető alkalmanként. A darálásra évente többször is sor kerül.

Az ágakat az ingatlan elé, az út mellé kell kihelyezni a szolgáltatási időpontokat megelőző hétvégétől kezdődően a szolgáltatás napjának reggelén 7:00 óráig. A darálékot szintén az ingatlan előtt, helyben deponálja a daráló, ennek kezeléséről, felhasználásáról a tulajdonos köteles gondoskodni, a darálást követő vasárnap 19:00 óráig. Cél, hogy a darálásra szánt kerti nyesedék, valamint a darált anyag minél rövidebb ideig legyen közterületen, megelőzve az idegen helyről származó szerves anyag engedély nélküli – illegális – elhelyezését.

A DARÁLÁS MENETRENDJE MÁJUS, JÚNIUS ÉS JÚLIUS HÓNAPBAN

Május 28-án a vasúttól a Duna felé eső közterületeken kezdődik a szolgáltatás: Kossuth Lajos utca (a rét felőli földúton is lehetőség van a kihelyezésre), Dózsa György út, Köztársaság tér, Duna utca, Rév utca, Széchenyi utca, Szabadság utca, Asztalos János utca, Gát utca, illetve a Kárász, Sügér, Dévér, Kecsege, Keszeg és Csuka utcák.

Június 4-én a következő utcákban lesz ágdarálás: Ady Endre utca, Vörösmarty Mihály utca, Erdei Ferenc utca, Móricz Zsigmond utca, Monostor utca, Szuttai dűlő, Kiskert utca, Arany János utca.

Június 11-én az alábbi utcákban lesz ágdarálás: Harangvirág utca (a hídig), Őz-, Mókus-, Pele-, Csalogány utcák aszfaltozott szakasza, Napraforgó utca, Kukorica utca, Bükköny, Árpa és Rozs utcák, valamint a Szokolyai út és a Patak utca.

Június 18-án a következő utcákban végzi a munkát az önkormányzat:  Zrínyi utca, Liliom utca, Liget utca, Tábor utca, Rózsa utca, Névtelen utca.

Június 25-én az alábbi utcákban lesz ágdarálás: Öregszőlő út, Óhegyi út, Eper utca, Vasút feletti dűlő, Jánoshegyi út.

Július 2-án a következő utcákban lesz ágdarálás: Gálhegyi út, Héja utca, Harkály utca, Kánya utca, Vörösbegy utca, Gyöngyvirág utca.

A járattervben nem szereplő közterületek ingatlantulajdonosai 2019. július 2-ig küldhetik meg igényüket az agdaralas@kismaros.hu e-mail címre, vagy személyesen is bejelenthetik a hivatal műszaki osztályán, illetve a 06-27-639-131/107 telefonszámon, ügyfélfogadási időben. Valamennyi igényt befogad az önkormányzat, minden kismarosi ingatlanra biztosítani szeretnénk a darálást. A szolgáltatás próbaüzemben indul, a tapasztalatokat beépítjük a végleges működési rendbe.

Kismaros Község Önkormányzata