Hóhelyzet

2019 kiadós havazással indult Kismaroson is, mintegy 15-20 cm hó hullott le az elmúlt napokban, és további havazás várható a hét második felében is. Várhatóan a következő napokban is kell közlekedési nehézségekkel számolni a faluban. Kismaros területén 3 kotró jármű teljesít szolgálatot (a Börzsöny 2020 Kft. járművei, illetve a falu traktora), és természetesen az Önkormányzat település-üzemeltetési munkatársai is minden erejükkel az utak és járdák járhatóvá tételén dolgoznak.

Közterület-felügyelőnk, Konecsni Miklós tájékoztatása szerint, 7000 kg útszóró só, 100 kg kálcium-klorid lett felhasználva eddig az utak síkosság-mentesítésére a faluban. Az Önkormányzat tekintettel a tegnapi nap és az azt követő éjszaka során, rövid idő alatt lehullott jelentős mennyiségű hóra, a Börzsöny 2020 Kft.-től további mellékutcák egyszeri kotrását is megrendelte a hegyvidéki területen, amely munkát a fő közlekedési útvonalak takarítását követően tudnak elvégezni.

Konrád László falugazda és csapata az Ófaluban dolgozik folyamatosan, munkaidőn túl is, a közintézmények körül és a legforgalmasabb járdaszakaszokon próbálják járhatóvá tenni az utakat, a falu traktora pedig Szabó Ferenc vezetésével a mellékutcákban végez hókotrást.

A 12-es és a Szokolyai úton a Közútkezelő munkatársai dolgoznak.

A település úthálózatát, kérjük mindenki a lehető legnagyobb óvatossággal és körültekintéssel használja! A balesetek elkerülése érdekében, a megszokottnál alacsonyabb sebességgel közlekedjünk!

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy azon ingatlanok előtt, ahol van járda, a tulajdonosok végezzék el annak letakarítását!

Nyomatékosan kérünk minden érintett kismarosit, hogy a kihelyezett sárga színű sótartókban lévő síkosság-mentesítő anyagot kizárólag közterületek, illetve a kritikus, meredek útszakaszok járhatóvá tételére használják, magánterületek szórására NE!