Felkészülés a télre

Idén is megállapodást kötött Kismaros Község Önkormányzata a Börzsöny 2020 Kft.-vel az önkormányzati tulajdonban lévő hegyvidéki közforgalmi utak téli karbantartására, a havas, jeges pályatestek síkosság-mentesítésére, letakarítására, tájékoztatta Konecsni Miklós közterület-felügyelő a Kikiáltót. Az idei tél a negyedik, amikor önkormányzati szervezésben rendszeres hókotrás lesz a hegyvidéki (Börzsönyliget, Óhegy, Jánoshegy, Öregszőlő) területek fő közlekedési útvonalain is. 2018 december 1-től 2019 február 28-ig tart a szerződés, amennyiben ezen időszak előtt, vagy után havazás lesz, egyedi megrendelés alapján szintén biztosítja a szolgáltató a síkosság-mentesítést.

A karbantartási útvonal az alábbi utcák szakaszait érinti:

Gálhegyi út – Héja utca – Harkály utca – Szuttai dűlő – Monostori út (az újonnan leaszfaltozott szakaszzal bővítve)  – Öregszőlő út – Óhegyi út – Jánoshegyi út – Őz utca – Mókus utca – Pele utca – Csalogány utca – Bükköny utca – Lejtő utca – Harangvirág utca – Vasút feletti dülő (új szakasz 2018-ban) – Mély út (új szakasz 2018-ban)

Az Ófalu területén az önkormányzat traktora és a falugazda csapata fogja elvégezni a hókotrást és a síkosság-mentesítést, az ehhez szükséges előkészületek itt is megtörténtek.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy azon ingatlanok előtt, ahol van járda, a tulajdonosok havazás esetén végezzék majd el annak letakarítását!

A két éve rendszeresített, jól bevált szóróanyag-tárolókat a tegnapi napon (november 15-én) telepítették az önkormányzat munkatársai a legnehezebben járható, meredek útszakaszok közelébe.

A deponált szóróanyag (só) az érintett szakaszokon áthaladó lakosok által használható fel, amennyiben a téli útviszonyok miatt ez szükségessé válik. A só pótlásáról az önkormányzat gondoskodik. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a tárolókat rendeltetésszerűen, céljának megfelelően vegyék igénybe, használat után a fedelet kérjük, csukják vissza.