Nyárköszöntő Sváb Nap Kismaroson

A hartai festett bútorok kiállításának megnyitójával indult a kora estébe torkolló Nyárköszöntő Sváb Nap június 10-én, vasárnap. A programot szombaton közös, zenés vacsora előzte meg és vezette be a sportcsarnokban, a Die Mondschein Kapelle zenekar, a Patak Vendéglő és a Bor-Piac jóvoltából.  

A bútorkiállítást Busa Mónika, a tárlat kurátora nyitotta meg az IKSZT-ben.

Dunakanyar Fúvósegyüttes hagyományos, platós zenei támogatásával vette kezdetét a népviseletben történő felvonulás, amely a Rézi kút – (egykori) Lépcsős  ABC – felső sor – IKSZT – Vilcsek-ház – Szarvas szobor útvonalat követte.

A hagyományőrző műsor az IKSZT udvarán felállított sátor alatt zajlott. A betonszínpadon a Kis Morgó Óvoda és a Vilcsek Gyula Általános Iskola növendékei, majd a Kismaros Néptánccsoport és a Marus Táncegyüttes mutatták be koreográfiáikat.

Sváb ünnepről lévén szó, nem hiányozhatott a kínálatból a RÉDOSZ repertoárja sem: Tóth Laci és barátai remek hangulatot teremtettek dalaikkal.

A napot a Végvári Györgyi vezette Mesélő házak zárta, amelynek keretében régi kismarosi épületek történeteit ismerhették meg az érdeklődők. A maroknyi csoport nagy meglepetésére és örömére betekintést nyerhettek Pézsa Tiborvívó olimpiai és világbajnok, Kismaros díszpolgára “szentélyébe” is.

A Nyárköszöntő Sváb Napon, a rendezvény teljes ideje alatt kisebb kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, illetve büfé várta a résztvevőket.

A rendezvény megszervezéséért köszönet Kismarosi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak!

Kismarosi Német Nemzetiségi Önkormányzat ezúton is köszönetet mond a Művelődési Ház dolgozóinak, Kondorosi Vali és Konrád Laci csapatának, az óvoda és az iskola fellépő gyerekeinek, valamint szüleiknek, a Patak Vendéglőnek, Tóth Lacinak, a Kismaros Néptáncegyüttesnek és a Marus Tánccsoportnak, a Kismarosi Polgárőr Egyesületnek, Végvári Györgyinek, Szokolya Község Önkormányzatának, az iskola nemzetiségi tanárainak, valamint Nyúli Edina igazgatónőnek

Az eseményről készült galéria erre fele leshető meg.