Választás: kismarosi eredmények

A 2018. április 8-án vasárnap történt országgyűlési választás, Kismaroson is nagy részvétel mellett zajlott. Összesen a két szavazókörben 1413 kismarosi bejelentett lakcímmel rendelkező választópolgár szavazott, ez kevéssel több, mint 80 %-os részvételt jelentett. 102-en voltak az átjelentkezők, akik nem az itteni jelöltekre, hanem eredeti körzetük jelöltjeire, de itt Kismaroson kívántak szavazni, közülük 98-an jöttek el végül. Kismaros ezen a választáson is bőven az országos átlag felett vett részt.

A Pest 04. számú választókerület képviselője Rétvári Bence, a FIDESZ-KDNP jelöltje lett, Kismaroson összesen 736 szavazatot kapott. A második helyezett Kismaroson Fehér Zsolt, a JOBBIK jelöltje lett, 306 szavazattal, a harmadik helyezett Kismaroson Matkovich Ilona, az LMP jelöltje lett, 281 szavazattal.

A pártlistás szavazáson a FIDESZ-KDMP Kismaroson összesen 690 szavazatot kapott, a JOBBIK Kismaroson összesen 224 szavazatot kapott, az LMP Kismaroson összesen 136 szavazatot kapott, az MSZP-PÁRBESZÉD Kismaroson összesen 110 szavazatot kapott, a DK Kismaroson összesen 70 szavazatot kapott, a MOMENTUM Kismaroson összesen 42 szavazatot kapott.

A Német nemzetiségi listára 64 szavazat érkezett.

A további kismarosi eredményekről az alábbi linken lehet tájékozódni:

http://www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/M14/T066/szkkiv.html