Erős kezdéssel nyitott a tél

Jelentős mennyiségű havazással kezdődött meg a téli szezon a Dunakanyarban. Ma, csütörtök reggelre mintegy 15 cm hó esett Kismaroson, amely azonnal olvadásnak is indult, így a közlekedés – akár gyalogosan, akár járművel – igencsak nehéz lett. Az önkormányzat dolgozói, és a meredek, hegyvidéki utak síkosság-mentesítésére szerződött Börzsöny 2020 Kft. emberei reggel hét óra óta folyamatosan dolgoznak.

A település úthálózatát, kérjük mindenki a lehető legnagyobb óvatossággal és körültekintéssel használja! A balesetek elkerülése érdekében, a megszokottnál alacsonyabb sebességgel közlekedjünk!

Az Ófalu területén az önkormányzat traktora, és a falugazda csapata végzik a hókotrást és a síkosság-mentesítést.

Kismaros Önkormányzata az idei télre is megállapodott a Börzsöny 2020 Kft.-vel az önkormányzati tulajdonban lévő hegyvidéki közforgalmi utak téli karbantartására, a havas, jeges pályatestek síkosság-mentesítésére, letakarítására. Az idei tél a negyedik lesz, amikor önkormányzati szervezésben hókotrás lesz a hegyvidéki (Börzsönyliget, Óhegy, Jánoshegy, Öregszőlő) területek fő közlekedési útvonalain is. 2017 december 1-től 2018 február 28-ig havi készenléti díj fejében végzik el a munkát. Ezen időszak előtt, vagy az után, egyedi megrendelés alapján szintén biztosítja a szerződés a hókotrás elvégzését, amennyiben az időjárás ezt szükségessé teszi, így ez a mai napon is így történt.

A karbantartási útvonal az alábbi utcák szakaszait érinti a hegyvidéken:

Gálhegyi út  – Héja utca – Harkály utca – Szuttai dűlő –  Monostori út – Öregszőlő út – Óhegyi út – Jánoshegyi út – Őz utca – Mókus utca – Pele utca – Csalogány utca – Bükköny utca – Lejtő utca – Harangvirág utca – Vörösbegy utca – Vasút feletti dűlő.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy lehetőség szerint azon ingatlanok előtt, ahol van járda, a tulajdonosok havazás esetén végezzék majd el annak letakarítását!

Az erdős területen a hóterhelés miatt számítani lehet leszakadó ágakra, esetlegesen sérült elektromos vezetékre, ezért kérünk mindenkit, legyen körültekintő és óvatos!

A téli időszakban veszélyhelyzet esetén a Kismarosi Önkormányzat a 06-20-360-1827-es telefonszámon is elérhető. A Kismarosi Művelődési Ház nyitvatartási időben fogadja azokat, akiknek melegedő helyre van szükségük, nyitvatartási időn kívül és hétvégén a fenti számon kérjük jelezni az igényt.

Az Önkormányzat munkáját a leszakadt ágak összevágásában, az utak járhatóvá tételében a Váci Tűzoltóság és Murai László segítették, munkájukat ezúton is köszönjük!