Verskereső – 2017

Ebben az évben ünnepeljük nagy költőnk, Arany János születésének 200. évfordulóját. Kismaros különleges eseménysorozattal emlékezik.

Kincskeresésre hívunk mindenkit, Kismaroson! Április 11. a költészet napja, és ebből az alkalomból a Művelődési Ház és a Könyvtár csapata 20 Arany János idézettel, az ismert zöld táblákon, összesen 10 helyszínen szórta meg a falu forgalmas, központi részét. A játék idén arról szól, hogy kitaláljuk a versek címét, amelyekből a sorszámmal ellátott idézetek származnak! 20 részlet – 20 vers cím. A 20 címet tartalmazó megfejtést a kismarosmuvhaz@gmail.com – email címre lehet beküldeni, vagy a Művelődési Házban személyesen is leadható a pultnál.

Az első három helyes megfejtést beküldő, jutalomra is számíthat, mégpedig a Kismarosi Kikiáltó féléves előfizetésére! A verskereső előkészítésében résztvevők értelemszerűen most nem játszhatnak – sajnos.

A megfejtés leadási határideje április 23.

A Költészet napján, 2017. április 11-én, kedden 15.45-től „Flashmob” lesz az Arany János utcában – közös versmondással:

Arany János: Mátyás anyja című verset szavaljuk el.

Majd szabadtéri kiállítás nyílik a „flashmob” helyszínén, Arany balladái alapján, utána Marcza-fánk kóstoló – Arany János kedves süteményéből – ugyanitt.

Erre a programra is mindenkit szeretettel várnak a szervezők!