Indul a focipálya felújítása

A Kismarosi Fortuna SC labdarúgó pályájának felújítása elkezdődött, a munkálatok várhatóan októberig fognak tartani. Kérünk minden kismarosit, hogy ezen idő alatt a pályát ne használják, mivel az munkaterület. Első lépésként vegyszerrel lett kezelve a gyep, így arra rálépni, azon játszani nem szabad, kérjük a szülőket, hogy gyermekeiket ne vigyék most a területre. A figyelmeztetés a helyszínen is olvasható. Megértésüket és türelmüket köszöni az Egyesület!

A Kismarosi Fortuna Sportegyesület 2016 őszén nyert a TAO pályázaton, így 12 millió 214 ezer forint külső forrásból igénybe vehető pénzkeretet kaptak. A Kismarosi Önkormányzat által fedezett, közel 4 millió forintos maximális önrész kerettel együtt ez 16 millió 146 ezer forint fejlesztés lehetőségét jelenti a kismarosi labdarúgás számára. Az egyesülettel szerződő cégek a társasági adójuk egy részét nem az államnak fogják befizetni, hanem a kiválasztott sportklubnak adják.

A sportfejlesztési program keretében a Fortuna SC 2017-ben az előzetes tervek szerint mintegy 4,5 millió forintot fordíthat az utánpótlás támogatására, úgymint sporteszközök vásárlása, edzőtáborozás, utaztatás, táplálékkiegészítők vásárlása, edzői bér kifizetése. Mintegy 11,5 millió forint juthat a teljes élőfüves pálya felújítására, automata öntözőberendezés kiépítésére, uv álló, a csarnok teljes hosszát védő labdafogóháló telepítésére, műtrágyaszóró gép, gyepszellőztető gép és 2 nagyméretű, mobilkapu vásárlására.