Kezdőlap Vilcsek Gyula Általános Iskola

Vilcsek Gyula Általános Iskola

Ideális körülmények között, a Morgó patak partján, a Kalló hegy lábánál ad otthont a mintegy kétszáz tanulónak a Vilcsek Gyula Általános Iskola. Nyolc osztályos általános iskola, melyben a családias légkör, egyénre szabott figyelem, a biztos alapok megadása a fontos. Sokak erős akarata és az itt élők összefogása kellett ahhoz, a jelenlegi nyolcosztályos intézményt 1990-ben át tudják adni, ekkor vette fel Vilcsek Gyula tanító nevét is. A hagyományos oktatás mellett néhány éve német nemzetiségi nyelvtanítás is folyik az iskolában, emellett a zene- és táncművészet alapjait is megismerhetik az érdeklődő diákok. Az itt végzett fiatalok zöme a középiskola elvégzése után egyetemeken, főiskolákon folytatja tanulmányait.

  • Iskolánkban tanult Viski Erzsébet kétszeres olimpiai ezüstérmes, tizenegyszeres világbajnok, kilencszeres Európa-bajnok magyar kajakozó.
  • 1990 szeptemberétől lett újra önálló, felső tagozattal rendelkező iskolája a községnek, amely 2015-ben ünnepelte 25 éves születésnapját.
  • Iskolánk tanulója volt Kaneko Miyuji Attila zongoraművész, aki nemzetközi hírnevet szerzett a kultúra és a zeneművészet terén.

Friss hírek

Szépül az iskolaudvar

A Váci Tankerület Központ és Kismaros Község Önkormányzata együttműködésének köszönhetően rendeződik az iskolaudvar állapota. A Tankerület a tavaszi időszakban megcsináltatta a vízelvezetést, most pedig...

Idén is lesznek CSIRIP gyerek táborok

Nyári táborok indulnak Kismaroson a művelődési házban! 5-14 éves korú gyermekek számára: Gombóc Artúr csokitábor, barkács-, indián-, kis háziasszony-, állatbarát-, kerámia- és karitász táborral várjuk...

Kapcsolat

Nyúli Edina

Nyúli Edina

Intézmény vezető

Kismaros