Menu
Kezdőlap Kis-Morgó Óvoda és bölcsőde

Kis-Morgó Óvoda és bölcsőde

Lehetősége van arra, hogy lemondja gyermeke befizetett étkeztetését, tetszőleges időre előre, ha gyermeke valamilyen oknál fogva (betegség, utazás, stb.) nem tud részt venni az óvodai foglalkozáson.

A Kis-Morgó Óvoda 1969-ben épült, 2 csoportos óvodának, amely az itt lakók számának emelkedésével kicsinek bizonyult, így 1980-ban még két, majd 2014-ben megint még egy újabb csoporttal bővült a lészám. Az óvoda jelenleg 6 csoporttal működik. 2016-ban az óvoda épülete felújítva, illetve bővítve lett, hogy az örvendetesen növekvő létszámú kismarosi gyermekek a lehető legjobb és legmegfelelőbb környezetben nevelkedhessenek.

A óvoda épülete a felújításnak és a bővítésnek köszönhetően teljesen megváltozott. Új nyílászárók és vizesblokkok épültek, megújult a teljes fűtési rendszer, az elektromos hálózat és a villámvédelem. Az épület külső hőszigetelést kapott és kívül-belül újrafestették, korszerű, a szigorú szabályoknak megfelelő konyha, és személyzeti helyiségek létesültek, riasztó és tűzjelző, valamint internethálózat épült ki és az akadálymentesítés is megtörtént.

Az intézményben német nemzetiségi oktatás folyik, ennek során a gyermekek megismerednek a magyar mellett, a régi sváb népszokásokkal, kultúrával, és természetesen a német nyelv alapjaival is. Sajátos arculatunk kialakításában meghatározó szerepe van a német nyelv mindennapos használatának. Nemcsak a nyelvi kultúra megőrzését, hanem gyökereink ápolását, a hovatartozás tudatát is megadja.

Célunk a mai rohanó világunkban még fellelhető hagyományok, értékek megmentése s az óvodás gyermekekkel történő megismertetése. Községünk hagyományait beépítjük mindennapjainkba, kihasználva annak közösségteremtő és emberformáló lehetőségeit.

A Kismarosi Kis Morgó Óvoda és Bölcsőde 2022 szeptemberétől, sok szeretettel fogadja három induló csoportjában a térségből érkező bölcsődés életkorú gyermekeket is.

BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁS IDŐPONTJA:

2022. május 30-tól folyamatosan.

BEIRATKOZÁS MÓDJA:

– személyesen: Kismarosi Kis Morgó Óvodában Kismaros, Liget utca 35.

– elektronikus úton a kitöltött jelentkezési lap megküldésével a kismorgoovoda@gmail.com e-mail címre

2623 Kismaros
Liget utca 35.
Telefon: 06 80 627 727

Dokumentumok

Kapcsolat

Ritzl Erika

Ritzl Erika

Intézmény vezető
Telefon: 06 80 627 727
Kismaros